Akıl Oyunları Atölyesinde beyni sistematik düşünme becerisine sahip hale getirmek amaçlanmaktadır. Bu atölyede geleceğin iş dünyasında söz sahibi olacak olan çocuklarımızın stratejik düşünme, mantık yürütme, problem çözme, uzamsal algı becerilerine katkı sağlanmakta, stratejik düşünme, mantık yürütme, problem çözme, uzamsal algı becerileri ile bileşenleri doğru ilişkilendirebilmek ve sonuca ulaşmak için günlük faaliyetlerinin her adımında kullanabilecekleri bir bakış açısı kazandırılmaktadır.
Bir problem karşısında farklı düşünebilmeyi ve farklı çözüm yoları üretebilmeyi sağlayan zihnin, mantığın, bilişsel kapasitenin ve akıl yürütmenin insan hayatı boyunca geliştirilebilir nitelikler olduğu bilinmektedir.
Bu bağlamda erken yaşta eğitilebilen bir beynin neler yapabileceğini hayal bile edemeyebiliriz.İnokids olarak erken yaşta bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyoruz.
Selçuk Üniversitesi’nde Dr. Bengü Türkoğlu tarafından yapılan doktora tezinde de görülüyor ki, Türk Beyin Takımı’nın oyunları ile oluşturulan Oyun Tabanlı Bilişsel Gelişim Programının(OTBGP) çocuklarda 14 puanlık IQ artışı sağladığı araştırıldı. Ön Test/Son Test kontrol gruplu araştırma modeli kullanılarak daha önce bu oyunlarla tanışmamış 22 çocuğa 12 hafta boyunca, haftada 2 gün ve günlük 1 saat olmak üzere toplam 24 saat “düzenli ve kontrollü” olarak uygulanmıştır. Deneme grubu çocukların ön test zekâ bölümü puan ortalamaları ile son test zekâ bölümü puan ortalamaları arasında anlamlı bir farklılaşma olduğu ve bu farkın son test puanı lehine olduğu kaydedilmiştir. En önemlisi de bu programın deneme grubu çocukların zekâ bölümünde yaklaşık 14 puanlık önemli bir artışa yol açtığı tespit edilmiştir.
Araştırma sonucunda çıkan bulgulara dayanarak “Oyun Temelli Bilişsel Gelişim Programı”nın çocukların bilişsel gelişiminde etkili olduğu ve etkisinin de kalıcı olduğu belirlenmiştir.